Jupiler Pro League - Antwerp sluit 2017 af met zege op Stayen en een vierde plaats in het klassement

Antwerp heeft woensdagavond op de 21e speeldag van de Jupiler Pro League de drie punten meegenomen bij Sint-Truiden. De Great Old won met 0-3 en springt zo in de stand over AA Gent naar de vierde plaats. STVV wacht intussen al meer dan twee maanden op een nieuwe driepunter, maar blijft op de zesde plaats. STVV en Antwerp begonnen zeer gezapig aan de partij op Stayen. Na een kansje voor Asamoah voor de thuisploeg, waren het de bezoekers die dankzij een bedrijvige Limbombe op voorsprong komen. De broer van Club-speler Anthony Limbombe vlamde en voorzet van Yatabaré hard tegen de touwen. De Great Old bleef de bovenliggende partij en Yatabaré maakte er na 38 minuten met een laag scherend schot 0-2 van. STVV had geen antwoord en ging met een 0-2 achterstand de kleedkamers in.

De Truienaars probeerden na rust al hun moed bij elkaar te rapen, maar kregen aanvallend weinig klaar tegen een stug Antwerp. De grootste kans kwam een kwartier voor tijd nog op naam van de bezoekers. Opnieuw Yatabaré trapte van buiten de zestien pal op Pirard. In de slotfase kwamen de kansen toch nog voor de thuisploeg, maar Legear (op Bolat) en Boli (over) kregen de bal niet tegen de touwen. In de toegevoegde tijd werd het zelfs nog 0-3 voor Antwerp, door een penaltydoelpunt van Owusu. Scheidsrechter Vertenten had even voordien nog om onduidelijke redenen een velddoelpunt van de Ghanees afgekeurd.