Tottenham-spits Kane breekt record tegen Southampton

Tottenham-spits Kane breekt record tegen Southampton

Tottenham heeft zijn thuisfans vandaag op de twintigste speeldag van de Premier League in de watten gelegd. De Spurs klopten op ‘Boxing Day’ Southampton met 5-2. Harry Kane kende een begenadigde dag met drie doelpunten. De Tottenham-spits sluit 2017 af als absolute topschutter in Europa en gaat de geschiedenis in als de speler die het meeste doelpunten maakte in een kalenderjaar in de Engelse hoogste klasse. Naast Kane (22., 39. en 67.) troffen ook nog Alli (49.) en Son (51.) raak voor de thuisploeg. Boufal (64.) en Tadic (82.) milderden tussendoor voor Southampton.

Kane scoorde, in clubverband en met de Engelse nationale ploeg, in 2017 56 doelpunten. De aanvaller troeft zo in Europa Lionel Messi (54 doelpunten, Barcelona en Argentinië) en het trio met 53 goals, Robert Lewandowski (Bayern München en Polen), Cristiano Ronaldo (Real Madrid en Portugal) en Edinson Cavani (PSG en Uruguay), af.

Bovendien nette Kane in de Premier League zijn 39e treffer van het jaar, een record. Hij verbreekt zo de prestatie van Alan Shearer, die in 1995 tot een doelpuntentotaal van 36 kwam.

Jan Vertonghen speelde bij de Spurs de hele match, terwijl Mousa Dembélé vroeg in de tweede helft met een blessure naar de kant moest. Toby Alderweireld ligt nog in de lappenmand en ontbrak bij Tottenham.

Tottenham staat in de stand vierde met 37 punten. Southampton is dertiende met 19 punten.

bron: Belga