Jupiler Pro League - Zulte Waregem sluit 2017 af met het schaamrood op de kaken

Zulte Waregem heeft dinsdag zijn abominabele reeks in de Jupiler Pro League nog een beetje uitgebreid. De troepen van coach Francky Dury verloren op de 21e speeldag in eigen huis met 0-4 van Sporting Charleroi en blijven zo achter met 4 op 39. Essevee slikte al snel twee rode kaarten, waarna de boeken meteen dicht gingen. In een kabbelende openingsfase toonde Charleroi zich het gevaarlijkst. Fall kon na amper drie minuten onvoldoende bij een voorzet vanop links. Zulte Waregem bewees dat het de voorbije maanden nauwelijks meer punten pakte en na een kwartier volgde een nieuwe opdoffer. Walsh trok Rezaei neer in de zestien en ref Boucaut wees naar de stip. Dader Walsh kreeg bovendien ook nog een rood karton onder zijn neus. Slachtoffer Rezaei ging zelf achter de bal staan en plaatste de bal keurig achter Bossut: 0-1. Essevee moest even bekomen, maar tien minuten bleken voor Olayinka onvoldoende. De Nigeriaan probeerde een strafschop te versieren en toen dat niet lukte, revancheerde hij zich met een vreselijke tackle op de enkels van Ilaihamaritra. Opnieuw rood en Zulte Waregem stond nog met z'n negenen op het veld. Charleroi voelde zich zegezeker en in de toegevoegde tijd van de eerst helft vlamde Hendrickx de 0-2 tegen de touwen.

Na rust probeerde Zulte Waregem alsnog de bakens te verzetten. Het was vijf minuten in het tweede bedrijf zelfs dicht bij de aansluitingstreffer toen De Mets met zijn kopbal de paal trof. Het derde doelpunt viel echter aan de overkant. Tainmont knalde na 68 minuten hoog de 0-3 tegen de touwen. Centrale verdediger Dorian Dessoleil legde drie minuten later van dichtbij de 0-4 eindstand vast. De verdiende eerredder van Heylen werd door Saglik van de lijn gehaald.

In de tussenstand blijft Essevee veertiende, met vier punten meer dan rode lantaarn Eupen. Charleroi behoudt zijn tweede plaats op elf punten van leider Club Brugge.