Presentatrice neemt ontslag omdat mannelijke collega het dubbele verdient

Een Amerikaanse presentatrice is opgestapt bij televisiezender E!. Ze nam ontslag omdat dat haar mannelijke collega dubbel zo veel verdient. Naar eigen zeggen is dat bijna een belediging omdat ze zo hard haar best deed voor de job.
door
lisa.theunis
Leestijd 2 min.

Catt Sadler werkte twaalf jaar voor de Amerikaanse zender toen ze via een hoger geplaatste medewerker te weten kwam dat haar mannelijke co-host veel meer verdiende dan zij. Wat later bleek dat het salaris zelfs dubbel zoveel was, hoewel beiden evenveel dienstjaren op hun palmares hadden staan, zo meldt People.

Volgens E! wel eerlijke salarissen

De presentatrice kon daar absoluut niet mee lachen en vroeg opslag aan de zender. Daar ging E! niet op in, waarop Sadler ontslag nam. In een verklaring op haar website, geeft het tv-gezicht meer uitleg. Haar mannelijke collega neemt ze alvast niets kwalijk. "Jason Kennedy is één van mijn beste vrienden ter wereld. Hij is zoals een broer voor mij", aldus Sadler. "Met pijn in het hart neem ik afscheid van mijn droomjob."

Een woordvoerder van E! maakt in een statement duidelijk dat de salarissen wel degelijk eerlijk verdeeld zijn. Volgens hem wordt het bedrag gebaseerd op de rol die men speelt in het bedrijf en niet op het geslacht.

I hate goodbyes but I'll save it for the show tonight, love you so much pal, really going to miss you @IAmCattSadler https://t.co/TxKUisAkDY

— Jason Kennedy (@JasonKennedy1) 19 december 2017