Kerstbaby bij de olifanten in Planckendael

Kerstbaby bij de olifanten in Planckendael
Facebook / Planckendael

De 12-jarige olifant May Tagu heeft op Kerstdag, in dierenpark Planckendael haar tweede olifantenjong op de wereld gezet. Via de website van de dierentuin kan je zelf de naam van het kleintje verkiezen.

Planckendael heeft een fantastisch cadeau gekregen van de Kerstman. De 12-jarige May Tagu is bevallen  van een olifantenjong. De kleine olifant en mama stellen het wel. Ook Kai-Mook en Phyo Phyo zijn nog zwanger, waardoor de olifantenkudde de komende maanden nog zal aangroeien.

May Tagu is na 629 dagen zwangerschap bevallen. De baby stond snel op zijn pootjes en stak zijn slurfje in de lucht. Planckendael is erg blij, want de eerste baby van May Tagu, Baby Q, overleed in 2015 kort na de geboorte aan leverfalen. May Tagu toont zich een zorgzame moeder voor haar tweede baby.

Maakt morgen kennis met alle bezoekers

Het is een waardevolle geboorte voor het kweekprogramma van de bedreigde Aziatische olifant. De abonnees van Zoo Antwerpen en Planckendael mogen vandaag al een heel exclusief kraambezoek brengen. Het grote publiek kan het kleintje vanaf morgen bewonderen.

De vader van de pasgeboren baby is stier Chang. Hij verhuisde intussen naar Kopenhagen, na nog twee andere dames in Planckendael te hebben bezwangerd. Want ook Kai-Mook en Phyo Phyo, de mama van Kai-Mook en May Tagu, zijn zwanger.

De Aziatische olifanten krijgen een Aziatische naam. Via de website van Planckendael kan gekozen worden tussen Suki (geliefde), Sumalee (beeldschone bloem) en Sawadee (goeiedag). In 2017 krijgen alle baby’s namelijk een naam met een S.