Politie Brussel Hoofdstad Elsene opent onderzoek naar shoppende agenten

Politie Brussel Hoofdstad Elsene opent onderzoek naar shoppende agenten

De politie Brussel Hoofdstad Elsene is een onderzoek gestart naar twee agenten die op een foto te zien zijn met winkelzakken in het winkelcentrum Docks Bruxsel. Dat bevestigt politiewoordvoerder Olivier Slosse. De foto die circuleert op sociale media, doet vermoeden dat de agenten aan het kerstshoppen zijn “Het onderzoek moet onder meer uitmaken over wie het gaat en van wanneer de foto dateert”, vertelt Slosse. Hun uniform met tweetalige vermelding toont dat het gaat om politiemensen uit een tweetalige zone. Aangezien het gaat om een foto die genomen is in Docks Bruxsel, is de kans groot dat ze van de zone Brussels Hoofdstad Elsene zijn.

De politie betreurt het voorval, omdat er van de agenten verwacht wordt om tijdens hun dienst zowel fysiek als mentaal beschikbaar te zijn voor hun taken. “In een context van dreigingsniveau 3 is het belangrijk om snel en efficiënt te kunnen reageren op incidenten, wat niet het geval is als je met boodschappen over de straat loopt”, stelt Slosse.

Er is vooralsnog geen weet van gelijkaardig meldingen binnen de betrokken politiezone, maar het voorval doet denken aan de shoppende militairen twee jaar geleden.

bron: Belga