Inbreker komt vast te zitten in de schouw en belt zelf de politie

Schoorsteen
Foto Pexels

Een inbreker zag zich genoodzaakt om zelf de politie te alarmeren nadat hij klem geraakte in de schouw tijdens de misdaad. Volgens de politie probeerde de dief binnen te dringen in de een bar in Californië.

Toegegeven, de situatie heeft veel weg van een uit de hand gelopen reclamespot voor de kerstman. Maar het tegendeel is waar. Jesse Berube probeerde wel degelijk om ongezien in een café binnen te dringen. Helaas kwam de onfortuinlijke dief vast te zitten in de schouw, waardoor hij zich genoodzaakt zag om dan maar zelf de hulpdiensten in te schakelen. Het duurde dan ook niet lang voor de politie hem arresteerde.

Speciaal materiaal

De politie bevestigt dat ze de 32-jarige man in de schouw aantroffen en dat ze hem daar uit zijn netelige positie bevrijd hebben. “We hadden speciaal materiaal nodig om Berube te kunnen bevrijden”, klinkt het daar. “Hij heeft geluk gehad dat hij nog bij zijn gsm kon om ons te bellen”.

“In de schouw is er meer dan genoeg plaats voor de Kerstman”, getuigt de bareigenaar Lorre Lamoureaux in de lokale krant. “Maar dan moet het wel de echte Kerstman zijn, geen inbreker”.