Weerbericht – Grijs en miezerig weer gaat kerstavond vooraf

Het blijft zondag zacht, maar ook grijs en miezerig. De hoge Ardennen verdwijnen grotendeels in het lage wolkendek, waardoor het zicht daar soms beperkt is. De maxima schommelen nog altijd tussen 6 en 8 graden in de Ardennen en tussen 9 en 10 graden in de rest van het land. Dat meldt het KMI zondag. Idem voor kerstavond en zondagnacht. Het blijft zacht, maar zeer vochtig met lichte motregen en soms beperkt zicht door nevel en lage bewolking over de Ardense Hoogten. Minima: 4 graden in de Ardennen tot 8 graden aan de kust.
Kerstmis brengt weinig beterschap en blijft het overwegend bewolkt en zacht. In de loop van de namiddag zijn toch enkele schuchtere opklaringen niet uitgesloten. De temperaturen schommelen tussen 4 graden in de Ardennen en 9 graden in het westen en centrum van het land.
Vanaf dinsdag geven de weerkaarten een meer wisselend beeld, met meer wind en soms regen, maar tussendoor ook een straaltje zon. In de tweede helft van de week wordt het frisser. Dinsdag stijgt het kwik tot 6 graden in het centrum van het land, donderdag tot 3 graden.
Woensdag is winterse neerslag mogelijk in de Ardennen. Donderdag kunnen de buien tijdelijk winters worden in Vlaanderen en onder de vorm van sneeuw vallen in de Ardennen. Vrijdag zijn er enkel winterse buien op het reliëf.
Zaterdag stijgt het kwik aanzienlijk, naar 10-11 graden in het centrum van het land.

bron: Belga