Belgen in het buitenland - Hamsik veegt doelpuntenrecord van Maradona van de tabellen bij Napoli

door
Belga
Leestijd 1 min.

Marek Hamsik heeft vandaag in de 3-2 thuiszege tegen Sampdoria op de achttiende speeldag in de Italiaanse Serie A zijn 116e doelpunt gescoord voor Napoli en volgt zo Diego Maradona op als topschutter aller tijden van de Napolitanen. Hamsik arriveerde in de zomer van 2007 in Napels, net iets meer dan tien jaar geleden dus. Maradona had daarentegen slechts zeven jaar nodig, van 1984 tot 1991, om zijn 115 doelpunten voor Napoli te scoren. De legendarische nummer tien leidde de club bovendien naar tweede landstitels, in 1987 en 1990.

Dat zijn de enige twee landstitels in de clubgeschiedenis, maar dit seizoen behoort een derde scudetto tot de mogelijkheden. De veertiende competitiezege van het seizoen zet leider Napoli op een voorlopige voorsprong van vier punten op regerend landskampioen Juventus, dat vanavond nog de topper afwerkt tegen AS Roma.

Naast Hamsik had ook Dries Mertens een belangrijk aandeel in de thuiszege. Mertens leverde twee assists af, een voor Hamsik en de andere voor Lorenzo Insigne. De Rode Duivel speelde de hele wedstrijd en liep na 21 minuten tegen een gele kaart aan. Bij de bezoekers speelde voormalig Gouden Schoen Dennis Praet de hele wedstrijd.

bron: Belga