Petitie verzamelt 16.000 handtekeningen tegen filmrol Matt Damon

Petitie verzamelt 16.000 handtekeningen tegen filmrol Matt Damon
AFP / Getty

Massaal veel mensen hebben een petitie getekend tegen de rol van Matt Damon in de nieuwe Ocean’s film. Na ongepaste uitspraken over seksuele intimidatie, willen de initiatiefnemers dat de acteur geschrapt wordt uit het stuk.

De 16.000 petitietekenaars zijn boos en vinden het ongepast dat de ‘Suburbicon‘-acteur een rol speelt in een film die vrouwvriendelijk moet zijn. Recent deed Damon enkele ongepaste uitspraken waardoor hij zwaar onder vuur kwam te liggen. “Er is een verschil tussen iemand een tik op de billen geven en verkrachting of kindermishandeling, toch?”, aldus de Oscar-winnaar aan ABC-news. Ook wil hij best nog samen werken met mensen die zijn beschuldigd van seksueel misbruik. Hij bekijkt dat naar eigen zeggen “per geval”. Dat schoot bij heel wat mensen in het verkeerde keelgat.

Grensoverschrijdend gedrag verdoezelen

Daarnaast wordt Damon ervan beschuldigd Weinstein in 2004 geholpen te hebben. Zo heeft hij er mee voor gezorgd dat aantijgingen over seksueel misbruik in de doofpot werden gestopt. Hoewel hij dit verhaal zelf ten stelligste ontkent, moeten heel wat filmliefhebbers niets meer van hem weten.