Marc Coucke “wil van Anderlecht zo groot mogelijke club maken”

Marc Coucke "wil van Anderlecht zo groot mogelijke club maken"

Onder een in Anderlecht nooit eerder geziene persbelangstelling heeft Marc Coucke deze namiddag in het Constant Vanden Stockstadion zijn eerste persconferentie gegeven na zijn recente overname van de club. “Ik heb hier een project voor ogen: ik wil van Anderlecht een zo groot mogelijke club maken. Dit is geen project tegen iets of iemand (er werd gesuggereerd dat het om een afrekening met Ghelamco-baas Paul Gheysens zou gaan, red) en ook met bakstenen heeft het niets te maken. De mogelijkheden hier zijn enorm”, aldus de Vlaamse ondernemer.

Coucke blijft tot eind februari aan de slag bij KV Oostende en wordt pas op 1 maart Anderlecht-voorzitter. Nadien wordt Roger Vanden Stock erevoorzitter in het Astridpark en dreigt KVO verweesd achter te blijven.

De ambitie van de eigenaar blijkt immers elders te liggen dan aan de kusten van de Noordzee. “Oostende zal altijd de club van mijn hart blijven, ik ben al sinds vijfjarige leeftijd supporter. Over twee maanden ben ik er niet langer voorzitter, maar ik blijf wel fan. Als voorzitter merkte ik echter dat mijn ambitie niet altijd evident was voor de club en dat het voor hen zelfs ongezond dreigde te worden. KV Oostende ging ooit – nu nog niet – tegen zijn plafond aanbotsen.” En dus zit er niets anders op dan zijn ‘weireldploegsje’ te koop aan te bieden. Het reglement van de Pro League laat niets anders toe.

“We zullen er alles aan doen om de club in goede handen te brengen. Heel wat mensen hebben ons daaromtrent al gecontacteerd. Mensen met een hart voor voetbal en KVO en eventueel met een referentieaandeelhouder mogen zich altijd bij Luc Devroe of Patrick Orlans melden.”

bron: Belga