Jupiler Pro League - RSC Anderlecht boekt zuinige overwinning tegen rode lantaarn Eupen

ERSC Anderlecht heeft vrijdag zijn eerste wedstrijd sinds bekend is dat Marc Coucke de nieuwe eigenaar en voorzitter wordt, nipt gewonnen. Tegen rode lantaarn Eupen werd het 1-0. De achttienjarige debutant Francis Amuzu werd de man van de match. Anderlecht, dat wel de bal opeiste, maakte in de eerste helft weinig klaar. Hein Vanhaezebrouck zorgde wel voor een verrassing van formaat door debutanten Francis Amuzu en Albert Sambi Lokonga, de jongere broer van Standard-speler Paul-José Mpoku, in de ploeg te droppen. Dat ging ten koste van Sofiane Hanni en Ivan Obradovic, die allebei wel zouden invallen.

De eerste kans was na negen minuten voor Lukasz Teodorczyk, maar de Poolse spits is nog altijd niet in vorm en maakte het niet af. Het enige hoogtepunt voor de rust kwam er toen Amuzu (25.) scoorde na een mooi steekpasje van Adrien Trebel. Amuzu kon zijn tranen niet bedwingen. Kort voor de rust volgde nog een nieuwe misser van formaat van "Teo", die over de bal trapte.

Middenin de tweede helft bracht Vanhaezebrouck Sofiane Hanni en Edo Kayembe, een derde jonge debutant, maar ze konden paars-wit niet de verhoopte schwung bijbrengen. Hanni kopte wel een bal op de paal, maar daar bleef het bij. Het werd op die manier een zege zonder glans voor de kampioen. Anderlecht blijft derde, maar loopt drie punten in op Charleroi dat donderdag van Gent verloor, Eupen is met dertien punten nog altijd laatste.