Eindejaarsperiode veroorzaakt stormloop bij plastische chirurgen

Mooie vrouw
Foto Pexels

De eindejaarsperiode is hét moment om nog eens alles uit de kast te halen. En niet alleen uit de kast, want een nieuwe outfit alleen is voor veel mensen lang niet meer genoeg. Plastische chirurgen draaien de laatste weke nvoor kerst overuren om hun patiënten nog een last minute opfrisbeurt te geven.

“De eindejaarsperiode is de drukste periode van het jaar geworden”, klinkt het bij plastische chirurg Ivar van de Duinbergen in Het Nieuwsblad. “De toestroom van nieuwe patiënten is groot. Wie niet aan zijn proefstuk toe is, komt nu graag voor zijn jaarlijkse behandeling. Want botox en fillers raken na verloop van tijd uitgewerkt. En aangezien iedereen er graag goed uitziet aan de feestdis, hebben we het razend druk. Elk jaar wordt het een beetje drukker. Waar vroeger mooie kleren voldoende waren, willen mensen nu ook zichzelf onder handen nemen”, getuigt de dokter.

Kleine ingrepen

Het mag dan ook niet verbazen dat het vooral de kleine ingrepen zijn die nu nog worden uitgevoerd. Denk aan het wegwerken van rimpels, het voller maken van lippen of nog wat botox en fillers her en der. Het soort ingrepen dat een onmiddellijk zichtbaar effect heeft en waar patiënten geen drie weke nvan moeten herstellen.

“Dit soort operaties zijn erg betaalbaar. Voor een standaardbehandeling tel je gemiddeld tussen de 250 en 750 euro neer. Dat is niet niks, maar het is wel te vergelijken met een bedrag dat je bijvoorbeeld aan een smartphone uitgeeft. En die vervang je ook na ongeveer anderhalf jaar”, legt van de Duinbergen uit.

Het zijn overigens niet enkel vrouwen die zich laten overtuigen om een bezoekje te brengen aan de plastische chirurg. Een vijfde van de patiënten bestaat uit mannen.