Time to Eat: Bouillon van sint-jakobsvruchten met basilicum en artisjok

Foto Sint-Jacobsschelpen
Foto R.V.

Wil je dit weekend aan het koken slaan, maar worstel je met inspiratiegebrek? Dan is dit recept ongetwijfeld jouw redder in nood. 

Ingrediënten (4 personen)

  • 6 primeurartisjokken
  • 1 glas droge witte wijn
  • 10 cl bouillon van vis of sint-jakobsvruchten
  • 18 basilicumbladeren
  • 50 g boter
  • Zout en peper van de molen

Stap 1

Maak eerst de artisjokken klaar en bak ze met wat boter en droge witte wijn. Kruid de artisjokken.

Stap 2



Haal de sint-jakobsvruchten uit de schelp
en spoel ze.

Stap 3

Verwarm de visbouillon met de boter en de artisjokken.

Stap 4

Pocheer de sint-jakobsvruchten gedurende enkele minuten in de bouillon en voeg er de zeer fijn versnipperde basilicum bij.

Stap 5

Dresseer de sint-jakobsvruchten en de artisjokken in een diep bord. Laat het kookvocht indikken en voeg er de rest van de basilicum bij.

Stap 6

Overgiet het bord met saus en dien meteen op.