Weerbericht: mistige motregendag

Weerbericht: mistige motregendag

Vandaag krijgen we een grijze en mistige dag met geregeld motregen of lichte regen. Het is wel zacht met maxima tussen 6 graden op de Ardense hoogten en 10 of 11 graden in het westen van het land. ’s Avonds en ’s nachts blijft het mistig met lichte regen of motregen. De minima liggen tussen 5 en 9 graden, voorspelt het KMI. Morgen is het overwegend zwaarbewolkt tot betrokken met lokaal aanvankelijk wat motregen, in de Ardennen eerst nog regen. Later op de dag zou het droger moeten worden. Het blijft zacht met maxima die liggen tussen 6 en 10 graden.

Zaterdag en zondag blijft het somber en zacht. Soms kan er motregen of lichte regen vallen, maar meestal is het droog. De maxima liggen tussen 6 en 10 graden. De westelijke tot zuidwestelijke wind is meestal matig tot aan zee soms vrij krachtig.

Op kerstdag blijft het overwegend droog en zwaarbewolkt met mogelijk enkele schaarse opklaringen. De maxima in het centrum liggen rond 6 à 7 graden bij een overwegend matige wind uit het zuiden tot zuidwesten.

Dinsdag en woensdag neemt de invloed van een depressie boven de Britse Eilanden toe. Het wordt wisselvallig met regen of buien en vooral meer wind. Het is wel nog zacht met maxima rond 7 of 8 graden in het centrum.

bron: Belga