Thalys lokt voor het eerst meer dan 7 miljoen reizigers

Thalys lokt voor het eerst meer dan 7 miljoen reizigers

Hst-operator Thalys zit na twee jaar van dalende omzet en passagierscijfers opnieuw op het goede spoor. Voor het eerst werd de symbolische kaap van 7 miljoen reizigers op een jaar gerond, zo meldt Thalys vandaag. De uitbater van de rode hogesnelheidstreinen tussen België, Frankrijk, Nederland en Duitsland strandde in 2014 al op een zucht van de 7 miljoen passagiers. Daarna daalden de aantallen echter twee jaar op rij, onder meer door de aanslagen in Parijs (november 2015) en nadien die in Brussel en Zaventem (maart 2016). Vorig jaar klokte Thalys af op 6,7 miljoen reizigers.

Dit jaar staan alle seinen echter weer op groen. Na het derde kwartaal rapporteerde Thalys een passagiersgroei van 7,5 procent en een omzetgroei van 11 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar, en intussen werd dus de barrière van 7 miljoen passagiers gesloopt.

Thalys wijst op het succes van de route naar Nederland, van de lowcosttrein Izy tussen Brussel en Parijs, en van het nieuwe tariefaanbod dat in september werd gelanceerd.

bron: Belga