"Tevreden met Marc Coucke, want hij is Belg en ambitieus"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De overname van Anderlecht door Marc Coucke heeft ook Hein Vanhaezebrouck verrast. "Ik ben tevreden. Marc Coucke is Belg en heel ambitieus. In het voetbal heeft hij al zijn kwaliteiten bewezen", zo verklaarde de coach van paars-wit in het trainingscentrum Neerpede. Als voorzitter van KV Oostende, de club die hij zal doorgeven, drukte Coucke zijn stempel duidelijk op het sportieve beleid. Bij Anderlecht zal dat vermoedelijk niet anders zijn. "Ik ben tevreden. Marc Coucke is Belg en heel ambitieus. In het voetbal heeft hij al zijn kwaliteiten bewezen", reageerde Vanhaezebrouck op de nakende samenwerking met de Oost-Vlaamse ondernemer. "Net als jullie ben ik gisteren door de berichten op de hoogte gebracht. Het is belangrijk te weten wie de baas is. Je wil altijd iemand die een duidelijk doel voor ogen heeft."

"Ik zit niet in de kleedkamer, maar het is normaal dat de spelers erover praten", stelde de T1 van Anderlecht. "Het is goed dat er duidelijkheid is. Dat is altijd positief." Met de komst van Coucke komt er een einde aan het tijdperk van de familie Vanden Stock. "Het is fenomenaal wat zij hier gerealiseerd hebben. Zowel Constant als Roger heeft een fantastisch parcours afgelegd. Ik werk nog niet lang samen met Roger. Het is net als met een vriendinnetje, na twee maanden ken je haar nog niet goed."

"Het is een speciale week geweest, met ook nog de 5-0 nederlaag tegen Club Brugge. Nu moeten wij ons werk doen en het team voorbereiden op de komende wedstrijd tegen Eupen. De overname kan de focus op die match niet verstoren. Er is nu duidelijkheid. Er zijn geen excuses voor de spelers", besloot Vanhaezebrouck.

bron: Belga