Lichaam overleden Belgisch-Nederlands model vrijgegeven

Het lichaam van het overleden fotomodel Ivana Smit is door de Maleisische politie vrijgegeven. “Het lichaam van Ivana is door de Maleisische politie aan een begrafenisondernemer in Kuala Lumpur overgedragen. Dit is zojuist aan de nabestaanden bevestigd”, stelt advocaat Sébas Diekstra namens de familie van het slachtoffer. Smit overleed op 7 december na een val van een balkon in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur. Zij was die nacht op bezoek bij een Amerikaans echtpaar.

“De prioriteit is nu de terugkomst van Ivana in Nederland. Daarna komt pas de vraag aan de orde op welke wijze zij nadere informatie rondom de toedracht van het overlijden van Ivana kunnen verkrijgen. De familie hoopt dat de repatriëring snel en zonder obstakels kan verlopen. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

Volgens de advocaat zijn de omstandigheden waaronder Ivana is overleden “uiterst verdacht” en is de exacte toedracht van het overlijden onduidelijk. Woensdag werd in een brief namens de nabestaanden minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken om hulp gevraagd. “De nabestaanden zijn tevreden over de betrokkenheid van Buitenlandse Zaken”, aldus Diekstra.

bron: Belga