“Faux Gras” van Gaia steeds populairder in het land van de foie gras

Faux Gras van Gaia steeds populairder in het land van de foie gras

Dit jaar liggen er voor het eerst meer dan 300.000 doosjes “Faux Gras de Gaia” in de winkelrekken, een mijlpaal. Dit seizoen staat de teller op bijna 355.000 doosjes, tegenover 210.000 vorig jaar. Deze groei met zo’n 60 procent is de sterkste ooit sinds Gaia startte met zijn diervriendelijke alternatief voor foie gras. Dat meldt de dierenrechtenorganisatie vandaag in een persmededeling. “Dit komt doordat de vraag in Frankrijk almaar toeneemt”, zegt Ann De Greef, directeur van Gaia. “Het succes van ons volledig plantaardige en ethische alternatief voor foie gras wijst op een duidelijke tendens bij wie zijn feestmaal een diervriendelijke toets wil geven zonder in te boeten aan feestelijkheid. Dat is uitstekend nieuws voor de miljoenen vogels die wereldwijd elk jaar worden gedwangvoederd om foie gras te produceren.”

In België bieden alle grootwarenhuisketens (behalve Aldi en Albert Heijn) en natuurvoedingswinkels, Faux Gras van Gaia aan. Tegelijk met de campagne vóór Faux Gras zendt Gaia van 13 tot 23 december een televisiespot uit op Eén en VTM om de kijker bewust te maken van het dierenleed dat gepaard gaat met de productie van foie gras.

Gaia somt op zijn website zeven redenen op om geen foie gras te eten en organiseert een petitie voor een verbod op het dwangvoederen van dieren in België. Die telt al meer dan 220.000 handtekeningen.

bron: Belga