BIPT brengt alle postpunten van alle postoperatoren samen op één website

BIPT brengt alle postpunten van alle postoperatoren samen op één website

De website www.postaalpunt.be is ‘the place to be’ op het internet waar u voortaan naartoe moet surfen, als u een pakje wil verzenden of ontvangen. Die site levert u namelijk in één klik een landkaart met alle postpunten in de omgeving van het adres dat u heeft ingetikt (postcode of gemeenten en straatnaam). Niet alleen de postkantoren, postwinkels en postpunten van bpost, maar van àlle pakjesdiensten die er een verzend- of afhaalpunt hebben (dus ook DHL, UPS, PostNL, enzovoort). “Afzonderlijke postoperatoren hebben wel een site met hun eigen netwerk, maar wat onze site uniek maakt in heel Europa is dat àlle operatoren eraan meewerken”, aldus Jack Hamande van het BIPT. “Hopelijk kan ons land nu zijn achterstand op het vlak van e-commerce nog meer inlopen”, zei vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) die de website mee kwam lanceren op de persconferentie bij het BIPT. “In de VS wordt per hoofd van de bevolking elke dag een pakje bezorgd, bij ons is dat maar één pakje per 24 dagen (of 15 pakjes per jaar). Er is dus nog wat potentieel.”

De achterstand wordt al stukje bij beetje ingelopen, zo blijkt: het pakjes- en expresssegment groeide in ons land met 13 pct in 2016. Dat is beter dan onze buurlanden, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de Fransen (+ 9 pct), Duitsers (+ 10 pct) en zeker de Nederlanders (+ 12 pct) in de voorgaande jaren al een serieuze voorsprong hadden genomen.

Met de landkaarten op de site www.postaalpunt.be krijg je als consument dus eindelijk een globaal overzicht van àlle postkantoren, postwinkels en postpunten in alle locaties van ons land en per postproduct (brief, pakket, expresszending).

bron: Belga