Negenvoudig wereldkampioen Sébastien Loeb keert even terug naar WRC

Negenvoudig wereldkampioen Sébastien Loeb keert even terug naar WRC

Negenvoudig wereldkampioen Sébastien Loeb neemt komend seizoen met zijn vaste copiloot Daniel Elena aan zijn zijde in een Citroën C3 deel aan de WRC-rally’s van Mexico (8-11 maart), Corsica (5-8 april) en Catalonië (25-28 oktober), zo maakte WRC vandaag officieel bekend. Daarmee komt er ook een einde aan de geruchten, die startten toen de Fransman in de zomer als testrijder aan de slag ging voor Citroën Racing. Bij het team van de Belgische teambaas Yves Matton moest hij de prestaties van de C3 op asfalt optimaliseren. “Iedereen was tevreden na die test en komend seizoen starten in drie rally’s is niet meer dan een logische stap”, stelde Loeb. “Ik leg mezelf niets op, ik wil op de eerste plaats genieten.”

Vijf jaar geleden hing de recordkampioen zijn rallyhelm aan de haak, na negen opeenvolgende wereldtitels in de koningsklasse van de rallysport. Hij reed daarna nog enkele wedstrijden, maar ging zich vooral focussen op het WTCC (World Touring Car Championship) en later op Rally Raid, met de Dakar als hoofddoel, en het wereldkampioenschap rallycross. Hij ruilde daarvoor Citroën Racing in voor Peugeot Motorsport.

Kris Meeke werkt een volledig jaar af bij het WRC-team van Citroën. Craig Breen bestuurt de tweede C3 in tien rally’s en Khalid Al Qassimi krijgt in een handvol manches een derde wagen ter beschikking. In de WRC2 is de Citroën C3 R5 voor Stéphane Lefebvre.

bron: Belga