Huiszoekingen transportbedrijf – Roland Jost opnieuw van vrijheid beroofd

In het kader van het onderzoek naar sociale fraude en mensenhandel in de transportsector door middel van postbusbedrijven in Roemenië en Slovakije zijn Roland Jost, de CEO van transportbedrijf Jost Group, en zijn secretaris-generaal woensdag opnieuw van hun vrijheid beroofd. Dat laat het federaal parket weten. Volgens het parket werden tijdens het onderzoek nieuwe gelijkaardige misdrijven vastgesteld. Jost Group kwam eerder dit jaar onder vuur te liggen omdat het bedrijf tussen 2014 en 2016 ongeveer 1.100 Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs gerekruteerd zou hebben om in België te werken aan de arbeidsvoorwaarden uit hun land van oorsprong. De Belgische sociale zekerheid en de chauffeurs zouden zo zijn opgelicht voor een totaalbedrag van zowat 55,3 miljoen euro.
In totaal werden toen vier personen van Jost, onder wie CEO Roland Jost, aangehouden in de zaak. Nadat ze enkele dagen in voorhechtenis hadden gezeten, werden ze weer vrijgelaten onder voorwaarden. Die voorwaarden werden later opgeheven door de raadkamer van Luik.
Nu zijn Roland Jost en zijn secretaris-generaal Christophe R. dus opnieuw van hun vrijheid beroofd. De onderzoeksrechter zal later beslissen over hun eventuele verdere aanhouding, aldus nog het federaal parket woensdag.

bron: Belga