Ex-bokser Abdoul krijgt werkstraf voor incasseren pensioen overleden vader

Ex-bokser Abdoul krijgt werkstraf voor incasseren pensioen overleden vader

De voormalige Gentse bokser Ismail Abdoul, die anderhalf jaar het pensioen van zijn overleden vader incasseerde, is veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur. Dat heeft de Gentse correctionele rechtbank woensdag beslist. Abdoul probeerde voor zijn vader een nieuwe identiteitskaart te krijgen door aan het loket te verschijnen met een oudere man die een slechte lookalike bleek.
Abdoul werd ervan beschuldigd dat hij 15.000 euro pensioengeld onterecht ontving. Omdat de identiteitskaart van de vader verviel, ging Abdoul naar de burgerlijke stand met een oudere man aan zijn zijde. De loketbediende merkte echter op dat de man totaal niet leek op de foto van de overleden vader, en er werd een onderzoek gestart. Abdoul verklaarde dat hij zijn noodlijdende familie in Afrika wou helpen en hij vroeg een werkstraf. Het onterecht genoten pensioen is intussen terugbetaald.

De ex-bokser had in een interview naar aanleiding van zijn laatste bokskamp vorig jaar nog aangegeven dat hij leed onder het overlijden van zijn vader, maar incasseerde intussen het pensioengeld. De stroman aan het loket bleek iemand zonder papieren, die niet verder vervolgd werd. De vader was in Mauritanië gestorven en volgens Abdoul wou zijn familie in Afrika verder van het pensioen genieten.

bron: Belga