Bouwvergunning afgeleverd voor deelprojecten Oosterweelverbinding

Bouwvergunning afgeleverd voor deelprojecten Oosterweelverbinding

De Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) heeft een stedenbouwkundige vergunning ontvangen voor het eerste grote luik van de Oosterweelverbinding, in Zwijndrecht en op de Antwerpse Linkeroever. Dat heeft de BAM vandaag zelf bekendgemaakt. De vergunning werd voor het einde van het jaar verwacht en vormt een belangrijke nieuwe stap richting start van de langverwachte werken. De vergunning werd afgeleverd door het departement Omgeving van de Vlaamse overheid. Het deelproject omvat onder meer de heraanleg van snelwegen, knooppunten en op- en afrittencomplexen, de aanleg van negen kilometer nieuwe fiets- en wandelpaden, de bouw van een P&R-gebouw en de uitbreiding van de bestaande traminfrastructuur. De onlangs met de gemeente Zwijndrecht overeengekomen maatregelen op vlak van mobiliteit en leefbaarheid, zoals het reduceren van het verkeerslawaai van de E17, zullen via een apart vergunningstraject lopen en nadien in het project worden geïntegreerd.

“Niet zo lang geleden gaf niemand nog een cent om de slaagkansen van dit project, maar nu staan we klaar om miljarden euro’s te investeren in vlottere mobiliteit en meer leefbaarheid in de Antwerpse regio”, reageert Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) verheugd.

Nu de bouwvergunning er is kan BAM het contract tekenen met de aannemer en kan er een concrete werfplanning komen. In principe beginnen in het voorjaar van 2018 al voorbereidende werken. Hinder voor het verkeer zou er pas vanaf september zijn. De werken zullen alles bij elkaar allicht vijf jaar duren.

bron: Belga