Met Mosterd Gebakken Kip

met mosterd gebakken kip

Elke week stelt foodbox Chop chop één van z’n topgerechten voor. De ingrediënten krijg je gewoon thuis bezorgd. Deze week is het de beurt aan met mosterd gebakken kip. Hartige en zoete smaken ontmoeten elkaar in dit, door de winter geïnspireerd, gerecht. Kippenborsten, gekruid met een mosterdoregano kruidenmengeling, worden geserveerd met een rode druivensaus, gebakken zoete aardappelen en een salade van rucola en radijsjes met een vinaigrette van rode wijn. Dit gerecht is gewoon genieten!

Bereidingstijd: 35 min
Recept voor 2 personen
520 kCal

INGREDIËNTEN

  • bio kipfilets
  • bio rode druiven
  • bio kippenbouillon
  • bio zoete aardappelen
  • bio rucola
  • bio radijzen
  • bio tijm
  • bio mosterd-kruidenmix
  • bio rode uien
  • bio rode wijn vinaigrette

STAP VOOR STAP



1. Verwarm de oven op 180°C of 200°C voor een heteluchtoven. Pluk de tijm en hak fijn. Pluk ook de druiven en halveer ze, maar laat de kleine druiven heel.

2. Kruid de kippenborsten met peper, zout en de mosterd-oregano kruidenmengeling.

3. Verhit 2-3 el bakolie in een grote braadpan op middelhoge temperatuur. Bak de kip 3 minuten tot ze mooi bruin is, draai dan om en bak nog eens 2 minuten.

4. Doe ondertussen de zoete aardappelen in een grote kom samen met 2 el bakolie, de helft van de tijm, peper en zout. Meng en spreid uit op een met folie beklede bakplaat. Plaats dan de zoete aardappelen voor 16-18 minuten in de voorverwarmde oven.

5. Voeg de rode ui, de druiven, de kippenbouillon en de resterende tijm toe aan de pan met de kip. Schud zachtjes met de pan om te mengen. Breng aan de kook en plaats de pan dan 10 minuten in de oven.

6. Plaats ondertussen de rucola in de kom gebruikt voor het kruiden van de zoete aardappels. Snijd de radijsjes in dunne halve maantjes en voeg ze toe aan de kom. Breng op smaak met de rode wijn vinaigrette, peper en zout.

7. Neem de kip uit de pan en zet de pan terug op middelhoog vuur. Laat 2-3 minuten koken tot de saus begint in te dikken. Roer af en toe.

8. Verdeel de druiven, de uien en de saus uit de pan over de borden. Dresseer de kip bovenop de druiven met de zoete aardappelen ernaast. Serveer met de rucola-radijzen salade. Smakelijk!

Bereid dit gerecht stap voor stap met een handige video:

Krijg €25 korting op je eerste bestelling met de code ‘METROFOOD’