Weerbericht – Witte Kerst ook dit jaar niets meer dan een illusie

Dinsdag begint de dag grijs met nevel en plaatselijk ook mistbanken. In de voormiddag is een spatje regen of motregen mogelijk in het oosten van het land. In de loop van de dag breekt de zon door en vooral in het westen van het land kunnen we genieten van mooie zonnige perioden. In het centrum en vooral in het oosten blijven de opklaringen schaars. De temperaturen stijgen naar waarden tussen 2 en 8 graden. Dat meldt het KMI. De komende avond en nacht verwachten we meestal zwaarbewolkt tot betrokken weer. De laaghangende bewolking kan in de Ardennen het zicht beperken, maar ook elders kunnen mistbanken voorkomen. Soms kan er wat lichte motregen vallen. De minima liggen tussen 1 en 5 graden.
Woensdag wordt een grijze en nevelige dag met een laaghangend wolkendek dat, vooral in de Ardennen, het zicht gaat beperken. Op vele plaatsen kan mist hangen die niet of nauwelijks optrekt. De maxima schommelen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 9 graden in het westen.
Ook de komende dagen, al minstens tot Kerstmis, blijft zachte en vochtige oceaanlucht ons weer beheersen. Die verplaatst zich tussen de depressies die over het noorden van Europa trekken en een uitgestrekt hogedrukgebied, dat zich aanvankelijk over het westen van Frankrijk bevindt en daarna doorschuift naar Centraal-Europa. Er hangt meestal veel bewolking en soms valt er wat regen, maar de neerslaghoeveelheden blijven meestal beperkt. De maxima liggen rond 9 of 10 graden in het centrum van het land. De kans op een witte Kerst is bijgevolg uiterst klein.

bron: Belga