PaardenPunt biedt via nieuwe databank “thuis voor zorgbehoevende paarden” aan

PaardenPunt Vlaanderen lanceert vandaag/woensdag de campagne “Paard zkt. Thuis”. Het gaat in feite om een databank waarin men paarden kan aanbieden voor gratis overdracht. PaardenPunt Vlaanderen wil zo een oplossing bieden om verwaarlozing van paarden tegen te gaan. “Nogal wat mensen kunnen door omstandigheden het onderhoud en de verzorging van hun paard(en) definitief niet meer aan”, stelt PaardenPunt Vlanderen. “Het lukt niet altijd die paarden te verkopen en sommige mensen willen dat ook niet. Paardenasielen hebben niet altijd de mogelijkheid om deze paarden op te vangen.”
Ondersteund door de Stichting voor Paarden in Nood heeft PaardenPunt Vlaanderen een project voor het herplaatsen van paarden uitgewerkt en dit onder het motto “Elk paard is een vijfsterrenhuis waard”. Dit project wil een structurele oplossing bieden voor paarden waarvan de eigenaars niet meer in staat zijn de noodzakelijke zorg te bieden. Zij krijgen de mogelijkheid hun paarden aan te bieden op de website van de vzw PaardenPunt Vlaanderen – Stichting voor paarden in nood. Daar vinden ze ook een modelovereenkomst tot gratis overdracht.
De campagne wordt ondersteund door twee ambassadeurs. Via de Facebookpagina’s van PPV en de Stichting is Delphine De Jonghe verkozen tot ambassadrice. Daarnaast is niemand minder dan de bekende hengst Emerald van t’Ruytershof ambassadeur. Samen met hen hoopt PaardenPunt Vlaanderen de campagne in de kijker te zetten

bron: Belga