Nationale betoging: Brussels Airport vraagt reizigers enkel handbabage mee te nemen

Nationale betoging: Brussels Airport vraagt reizigers enkel handbabage mee te nemen

Brussels Airport raadt de reizigers die vandaag het vliegtuig nemen aan om enkel handbagage mee te nemen. Momenteel is er wel nog geen hinder door de nationale betoging, klinkt het. “Tot nu toe is er geen hinder”, zegt Florence Muls van Brussels Airport rond 8.30 uur. Alle luchthavenoperaties verlopen normaal, de bagage wordt afgehandeld, klinkt het. Enkele maatschappijen hebben wel preventief vluchten geschrapt. Het gaat om zeven vluchten.

De luchthaven wacht nog af tot later in de voormiddag om te zien welke problemen er zouden kunnen optreden. Om 10.30 uur start een betoging in de hoofdstad.

Door de nationale betoging verwacht de luchthavenuitbater vooral hinder bij de bagageafhandeling, meldde Brussels Airport eerder via Twitter. Ook het transport van/naar de luchthaven met taxi of bus kan moeizamer verlopen.

Brussels Airport vraagt de reizigers extra vroeg te vertrekken naar de luchthaven. Wie toch ruimbagage meeneemt, stopt best de meest noodzakelijke voorwerpen en kleding voor de eerste dagen in de handbagage.

bron: Belga