Muyters maakt 20 miljoen euro vrij voor sportinfrastructuur

Muyters maakt 20 miljoen euro vrij voor sportinfrastructuur

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) maakt 20 miljoen euro vrij voor 44 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten verspreid over Vlaanderen. Het gaat zowel om nieuwbouwprojecten als om renovaties. Volgend jaar kunnen initiatiefnemers opnieuw meedingen naar subsidies, dit keer voor een bedrag van 25 miljoen euro. Dat heeft het kabinet-Muyters vandaag bekendgemaakt. Vlaams minister van Sport Philippe Muyters is al een tijdje bezig aan een soort inhaaloperatie op het vlak van sporthallen en zwembaden. “Dat was ook hoog nodig,” zegt de N-VA-minister. “Onze sporthallen en zwembaden waren zwaar verouderd en er waren grote tekorten. We moesten echt een tandje bijsteken. In de eerste jaren heb ik gewerkt aan de meest acute problemen zoals de zwembaden. Maar intussen heb ik een meer vraaggericht systeem ontwikkeld zodat initiatiefnemers zelf elk jaar projecten kunnen indienen.”

Dat systeem werpt volgens Muyters ook zijn vruchten af. Bij de laatste oproep waren er 67 aanvragen, waarvan er nu ook 44 effectief steun krijgen. In de uitgewerkte formule subsidieert Vlaanderen tot 30 procent van het investeringsbedrag, met een maximum van 1,25 miljoen euro per project. Het kan daarbij zowel gaan om nieuwbouwprojecten als om renovaties.

Minister Muyters maakt nu 20 miljoen euro vrij voor de 44 goedgekeurde projecten. Die projecten zijn samen goed voor een totale investering van 127 miljoen euro in bovenlokale sportinfrastructuur. De projecten zelf zijn heel uiteenlopend, gaande van sporthallen en zwembaden tot klimhallen, atletiekpistes en ijsschaatspistes.

In maart 2018 kunnen opnieuw subsidieaanvragen worden ingediend. Door overdracht van budgetten van dit jaar is er 25 miljoen euro ter beschikking.

bron: Belga