Belgen in het buitenland - Napoli bekert voort dankzij assist van invaller Mertens

Napoli heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de Coppa Italia ten koste van Udinese (1-0). Lorenzo Insigne en Dries Mertens werden vlak voor het uur tussen de lijnen gebracht en zorgden samen voor het enige doelpunt van de partij. Twintig minuten voor tijd zette Mertens, die zelf al anderhalve maand droog staat, zijn spitsbroeder Insigne op weg naar de 1-0. De Rode Duivel kon een kwartier voor tijd de voorsprong verdubbelen, maar stuitte op doelman Scuffet. Een defensief Udinese kwam zelden in het stuk voor.

-- DUITSLAND --

Ook Wolfsburg plaatste zich in Duitsland voor de kwartfinales van de DFB Pokal, al had het daar wel verlengingen tegen tweedeklasser Nürnberg voor nodig. Op slag van rust liet Landry Dimata, die 103 minuten meespeelde, de beste mogelijkheid van de eerste helft onbenut. Na de pauze kwam Nürnberg enkele keren dicht bij de openingstreffer. Marcel Tisserand bracht eerst redding op de lijn. Doelman Max Grün, die in extremis de geblesseerde Koen Casteels moest vervangen, pakte op het uur uit met een knappe parade. Wolfsburg antwoordde via Mario Gomez, die bijna profiteerde van een misverstandje achterin. Zijn knal strandde op de paal. De Duitse spits werd een kwartier voor het einde van de tweede helft gewisseld voor Divock Origi. Vijf minuten na zijn invalbeurt schoot de Rode Duivel meteen tegen de paal. Scoren lukte evenwel niet, waardoor verlengingen soelaas moesten brengen. Daarin trok Wolfsburg, dankzij Felix Uduokhai (96.) en Daniel Didavi (118.), het laken naar zich toe. Het felbevochten bekerduel eindigde op 0-2.

-- NEDERLAND --

In de achtste finales van de KNVB-beker kwamen dinsdagavond enkele Belgen in actie. Ismail Azzaoui plaatste zich met Willem II voor de kwartfinales na een ruime zege tegen tweedeklasser RKC Waalwijk. Azzaoui (40.) legde de 3-0 eindstand vast en werd in de 65e minuut gewisseld voor landgenoot Jordy Croux. Bij RKC Waalwijk stonden Gigle Ndefe en Dylan Seys, die al na 20 minuten naar de kant moest met een blessure, in de basis. Ook tweedeklasser Cambuur verzekerde zich van een plaatsje bij de laatste acht. Met Marvin Peersman en Mathias Schils schakelden de Leeuwarden in eigen stadion amateurclub GVVV uit (3-0). Vorige jaar bereikte Cambuur de halve finales, waarin het pas na strafschoppen zijn meerdere moest erkennen in AZ.