Amtrak-trein ontspoord – Drie bevestigde doden

Amtrak-trein ontspoord - Drie bevestigde doden
Amtrak-trein ontspoord - Drie bevestigde doden

Bij de ontsporing van een reizigerstrein ten zuiden van de Amerikaanse stad Tacoma zijn maandag minstens drie mensen omgekomen. Dat bevestigt de politie van de staat Washington. Daarnaast werden 77 mensen naar het ziekenhuis gebracht. De trein tussen Seattle en Portland (Oregon) ontspoorde in de stad DuPont op een brug en kwam daarbij grotendeels op de onderliggende snelweg terecht, waar “meerdere auto’s en trucks” werden geraakt, zegt de politie. Aan boord van de vijftien rijtuigen tellende trein waren op dat moment volgens spoorwegmaatschappij Amtrak 78 passagiers en 5 vijf crewleden. Volgens de politie vielen alle dodelijke slachtoffers in de trein.
Het was maandag de eerste keer dat het stuk spoor waarop het incident gebeurde, in gebruik werd genomen. Dat werd pas aangelegd om een stuk route te omzeilen met trage bochten en tunnels met een enkel spoor. Het ging om een investering van 181 miljoen dollar.
Toch reageerde de Amerikaanse president Donald Trump op Twitter dat het treinongeval “meer dan ooit” aantoont dat zijn “binnenkort ingediende infrastructuurplan snel moet worden goedgekeurd”. In een latere tweet uitte hij ook zijn medeleven voor de slachtoffers en bedankte hij de politie en de hulpdiensten.

Bron: Belga