VIDEO. Amerikaanse gevechtspiloten spotten ufo

ufo
Foto NY Times

Eerder deze week gaf het Pentagon toe dat het ministerie van Defensie jarenlang onderzoek heeft uitgevoerd naar onverklaarbare luchtfenomenen. Nu volgt het Amerikaanse leger met beelden van een zogezegde ufo die gespot werd door twee gevechtspiloten.

De beelden dateren van 2014, maar werden al die tijd verborgen gehouden. Destijds kregen twee gevechtspiloten de opdracht om een object, dat boven de kust van San Diego vloog, te controleren. Achteraf werden de beelden bestudeerd door een geheim team.

Luitenant Jim Slaight en commandant David Fravor hebben het filmpje gemaakt, en het is die laatste die nu uit de biecht klapt. Aan The New York Times vertelt de voormalige gevechtspiloot dat het tuig langer meer dan 12 meter lang was en een vreemde, ovale vorm had.

“Ik wil er wel eens mee vliegen”

Toen Fravor en Slaight in de buurt kwamen van het mysterieuze object, vloog het vliegensvlug weg. “Het accelereerde als iets dat ik nog nooit gezien had”, zei de commandant nog. “Het was echt ontzettend vreemd, maar ik zou er wel dolgraag eens mee vliegen.”

Of het ook echt om een ufo gaat, is niet duidelijk. Mogelijks is er nog een andere verklaring die gewoonweg nooit onderzocht is.