Oma waagt zich aan chocolade van 115 jaar oud

Zo proeft 115 jaar oude chocolade volgens deze oma
Foto Pixabay

Een Britse oma heeft chocolade gevonden tussen de spullen van haar overgrootmoeder. Het snoepgoed was al 115 jaar oud, maar ze kon er niet aan weerstaan om een stukje te proeven.

De 49-jarige Vikki Jones vond twee dozen chocolade toen ze de spullen van haar overgrootmoeder opruimde. Het snoepgoed werd geproduceerd naar aanleiding van de kroning van de Britse koning Edward VII en zijn vrouw Alexandra en dateert dus van 1902. Hoewel het er verkleurd uitzag, nam Vikki toch een hapje.

Smaakloos

De chocolade was al een eeuw vervallen, maar Vikki werd niet ziek. “Ik proefde eigenlijk niets. Het was zijn kleur verloren en helemaal wit geworden,” vertelt ze aan The Sun. “Ik vond de textuur ook erg kruimelig, maar ik ben er niet ziek door geworden.”

Vergeten

Vikki haar overgrootmoeder, Ellen Sills, is in 1990 overleden. Toen kreeg Vikki een deel van haar nalatenschap. Waarom Ellen de chocolade zo lang heeft bewaard, weet ze niet. “Ze was geen fan van royals. Misschien vond ze de chocolade gewoon niet lekker, heeft ze die daarom terug in de kast gelegd en is ze het vervolgens vergeten”, aldus Vikki.