City beloont De Bruyne met fel verbeterd contract

De Bruyne kan een nieuw contract tekenen bij Manchester City
AFP / O. Scarff

Manchester City heeft een leuk eindejaarsgeschenk in petto voor Kevin De Bruyne. Er ligt een contractverlenging te wachten op de Rode Duivel, die tot 18 miljoen euro per jaar kan verdienen als hij zijn handtekening zet.

Nu het zo lekker loopt, wil de Engelse competitieleider zijn sterkhouders langer aan zich binden. Zo staan Gabriel Jesus, Fernandinho, Leroy Sane, Raheem Sterling en Ederson allemaal in de rij om een nieuw contract te ondertekenen, al ligt de prioriteit bij De Bruyne. Onze landgenoot is met zijn sterke prestaties de drijvende kracht achter het geweldige seizoen van The Citizens, die in de Premier League de overwinningen opstapelen.

Volgens verschillende Britse media, waaronder de immer betrouwbare BBC, ligt er een verbintenis voor zes seizoenen te wachten op De Bruyne. City wil zo vermijden dat Spaanse kapers als Barcelona en Real Madrid zijn goudhaantje komen wegplukken. Bij het nieuwe contract hoort ook een fike loonsopslag.

225.000 euro per week 

De Rode Duivel zou voortaan 225.000 euro per week kunnen verdienen, wat bijna dubbel zoveel is als nu het geval is (130.000 euro). Door allerlei clausules kan daar nog een flink bedrag bijkomen, waardoor het jaarloon van de blonde middenvelder rond de 18 miljoen euro zou uitkomen.

De Bruyne zelf lijkt alvast oren te hebben naar een verlengd verblijf in het Etihad Stadium. “In voetbal kan het heel erg snel gaan, maar ik ben hier gelukkig en de mensen van de club weten dat”, klinkt het in The Telegraph. “Ik voel niet de behoefte om elders naartoe te gaan. Ik geniet van het voetbal dat we spelen. Naar City komen was de juiste beslissing voor mij en voor mijn gezin.”

Betfirst promoties