In dit land speelt het nieuwe seizoen van ‘De Mol’ zich af

In dit land speelt het nieuwe seizoen van 'De Mol' zich af
Instagram / gdcoster

Na heel wat zenuwslopende afleveringen in Zuid-Afrika, kunnen we weer in onze handen wrijven voor een nieuw seizoen van ‘De Mol’. Daarvoor trok presentator Gilles De Coster samen met tien onbekende Vlamingen naar Mexico.

Hoewel heel wat mensen dachten dat het nieuwe seizoen zich zou afspelen in Azië, is niets minder waar. De opnames vonden plaats in het Zuid-Amerikaanse Mexico en volgens de presentator voldeed die locatie aan alle verwachtingen.

“Het land moet ver genoeg liggen”

Zo zijn er heel wat vereisten waaraan het land moet voldoen voor er gefilmd kan worden. “Het moet ver genoeg liggen, zodat we niet te veel Belgische toeristen kunnen tegenkomen. Gelukkig was dat niet het geval. Met diegenen die ons toch betrapten, hebben we afgesproken het mol-geheim te bewaren. Verder moet het er mooi weer zijn en moet het land filmische locaties bevatten. Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat het land een eigen cultuur heeft. Dat was allemaal het geval in Mexico”, vertelt De Coster aan VRT NWS.

Nog geen exacte uitzenddatum

Nu iedereen veilig en wel terug in België is, kan de montage beginnen. Zo zal het nog een hele uitdaging worden om alle beelden te verwerken tot een mooie reeks. Aan de deelnemers zal het alvast niet liggen, want die waren volgens het VIER-gezicht “allemaal erg fijne mensen”. Hoewel er nog geen exacte datum vastligt, zal het nieuwe seizoen in het voorjaar worden uitgezonden.

Flying back from…? #DeMol Morgen meer in #GertLastYear @opvier

A post shared by Gilles De Coster (@gdcoster) on