Lost Frequencies, Het Zesde Metaal en Fien Troch vallen in de prijzen op Sabam Awards

In de Koninklijke Vlaamse Schouwburg zijn maandagavond voor de vijfde keer de Sabam Awards uitgereikt aan de leden van de auteursrechtenorganisatie in de verschillende disciplines. Onder de winnaars bevinden zich onder meer Lost Frequencies, Het Zesde Metaal en Fien Troch met haar film “Home”. Lost Frequencies, het geesteskind van Felix De Laet, kan als grote winnaar gezien worden binnen de muziekdiscipline, want de deejay won met zijn nummer “Reality” zowel de Airplay Award voor meest gedraaide nummer op de Vlaamse radio’s als de Export Award voor nummer dat de meeste auteursrechten uit het buitenland ontving. Het Zesde Metaal met hun nummer “Calais” (Nederlandstalig), Millionaire met “Sciencing” (pop/rock), TaxiWars met “Fever” en Soulwax met “From Deemee” gingen ook met een prijs naar huis.
Fien Troch won met “Home” de prijs voor beste ficitiefilm en “Bevergem” werd bekroond als beste Fictiereeks. Het boek van Joost Vandecasteele, “Jungle”, werd door de jury gekozen tot beste Roman en het kinderboek “Rosie en Moussa voor altijd” van Michaël De Cock, artistiek directeur van de KVS, werd gekroond tot beste Jeugdliteratuur.
Aan elke Sabam Award is een geldprijs van 2.000 euro verbonden. De prijzen vinden afwisselend plaats in de beide Belgische gemeenschappen.

bron: Belga