LeBron James speelt in Washington met boodschap voor Trump

LeBron James speelt in Washington met boodschap voor Trump

LeBron James heeft gisterenavond andermaal van zich doen spreken, en niet alleen met een nieuwe sportieve topprestatie. De superster van de NBA speelde met zijn team Cleveland op verplaatsing bij de Washington Wizards en maakte van de gelegenheid gebruik om zich tegen het beleid van president Trump uit te spreken. James stapte het terrein van de Capital One Arena, vlakbij het Witte Huis, op met een witte en een zwarte schoen. Op beide schoenen stond in gouden letters ‘equality’ (gelijkheid) geschreven.

LBJ was bij de presidentsverkiezingen een uitgesproken supporter van Hillary Clinton. Sinds Trump aan de macht is, uitte de Amerikaanse basketvedette al vaak zijn ongenoegen over de politiek die zijn president voert. Gisterenavond na de wedstrijd legde James zijn actie uit.

“We weten waar we zijn en wie hier aan de macht is. Dit is een prachtig land. We laten niet toe dat een persoon kan bepalen hoe mooi en sterk we zijn. Gelijkheid gaat over het begrijpen van onze rechten, begrijpen waar we voor staan en hoe machtig we zijn als mannen en vrouwen, blank of zwart of Hispanic”, verklaarde James.

De viervoudige MVP zette zijn woorden op de court kracht bij met een nieuwe triple double (20 punten, 15 assists, 12 rebounds). Hij had zo een groot aandeel in de 99-106 overwinning van de Cavaliers.

bron: Belga