Al zeker drie doden nadat trein van brug dondert

Foto AFP

In de Amerikaanse staat Washington is een hogesnelheidstrein in volle ochtendspits ontspoord. Minstens een wagon raakte van de brug af en kwam op een drukke snelweg terecht. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en al zeker drie mensen lieten bij het ongeval het leven, aldus de lokale sheriff.

De Amtrak-hogesnelheidstrein 501, die vertrok in Tacoma en op weg was naar Portland in de staat Oregon, is na 45 minuten ontspoord op een brug. Minstens één van de negen wagons is terechtgekomen op de Interstate 5, een drukke snelweg in Pierce Country, Washington. Een andere wagon bengelt tussen de snelweg en de brug en drie andere liggen ondersteboven in de bossen.

Volgens de krant Seattle Times gebruikte de trein voor de eerste keer een nieuwe route, die de reistijd drastisch zou verminderen. Op het moment van het incident reed het voertuig meer dan 130 kilometer per uur. Wat het incident veroorzaakt heeft, is voorlopig nog onduidelijk en het onderzoek zal wellicht dagen tot zelfs weken aanslepen.