Clement waagt zijn kans bij Racing Genk

Philippe Clement ruilt Waasland-Beveren voor Racing Genk
Belga / N. Lambert

Philippe Clement is de nieuwe trainer van Racing Genk. De voormalige Rode Duivel verlaat Waasland-Beveren om bij zijn ex-club Albert Stuivenberg op te volgen.

De Nederlander werd vorige week nog bedankt voor bewezen diensten in de Luminus Arena omdat de resultaten dit seizoen tegenvallen. Meteen circuleerde de naam van Clement als mogelijke opvolger, al hield de voormalige verdediger in eerste instantie de boot af.

Clement sloeg eerder dit seizoen al een aanbod van AA Gent af, maar naar het voorstel van Racing Genk had hij wel oren. In Limburg drongen ze aan op een snelle beslissing en zo hakte Clement gisteren de knoop door: hij verlaat Waasland-Beveren en waagt zijn kans bij de fusieclub waar hij als speler van 1995 tot 1998 onder contract stond.

Contract voor onbepaalde duur

Dat het Genkse bestuur vertrouwen in hem heeft, blijkt uit het feit dat Clement een contract voor onbepaalde duur krijgt, wat uitzonderlijk is voor trainers. Nochtans heeft de 43-jarige Antwerpenaar amper ervaring als hoofdcoach.

De voorbije seizoenen leerde hij de stiel als rechterhand van Michel Preud’homme bij Club Brugge. Pas dit seizoen kreeg hij bij Waasland-Beveren zijn kans als T1, met onverhoopte resultaten tot gevolg. Terwijl de Waaslanders doorgaans strijden tegen de degradatie, staan ze nu zevende.

Waasland-Beveren doet zo voorlopig beter dan Genk, dat dreigt om voor het tweede jaar op rij naast play-off 1 te grijpen. Woensdag leidt Clement zijn eerste training en wordt hij officieel voorgesteld.

Op de Freethiel blijven ze achter met een wrang gevoel. “We hadden altijd al een goede samenwerking met Genk”, reageert voorzitter Dirk Huyck. “Ik betreur het ten zeerste dat wij nu door hen gedestabiliseerd worden. We dachten dat het om een bevriende club ging. We gaan nu op zoek naar een geschikte vervanger voor Philippe.”