Mazzu verkozen tot beste Belgische trainer

Felice Mazzu volgt Michel Preud’homme op als laureaat van de Trofee Raymond Goethals
Belga / V. Lefour

Felice Mazzu volgt Michel Preud’homme op als laureaat van de Trofee Raymond Goethals, die de beste Belgische trainer van het voorbije jaar te beurt valt. De coach van Sporting Charleroi kreeg de voorkeur op Hugo Broos en Ivan Leko.

Voor Mazzu is het de eerste keer dat hij de Trofee Raymond Goethals wint, al behoorde hij de voorbije jaren wel vaker tot de kanshebbers. “Ik vreesde al dat ik de Poulidor van deze trofee zou worden”, lachte de 51-jarige Henegouwer toen hij in het Château du Lac in Genval zijn prijs in ontvangst nam.

Mazzu is al enkele jaren sterk op dreef bij Charleroi, waar hij sinds 2013 aan het sportieve roer staat. Vorig seizoen leidde hij de Carolo’s naar play-off 1, dit seizoen doet zijn ploeg zelfs mee voor de titel.

“Prijs pakken met Charleroi”

“Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, al kan ik ook niet zeggen dat ik verrast ben. Charleroi heeft toch al een mooi parcours afgelegd, gezien de beperkte middelen. Deze trofee is volgens mij dan ook verdiend en ik wil hem delen met de hele ploeg en staf. Het recente parcours van Charleroi is aan hen te danken. Nu wil ik er alles aan doen om met de club ook een prijs te pakken.”

De jury, die bestaat uit onder meer ex-bondscoaches en andere invloedrijke figuren uit de Belgische voetbalwereld, gaf de Mazzu de voorkeur op Hugo Broos, die in februari met Kameroen de Africa Cup won. De Kroaat Ivan Leko (nu Club Brugge, vorig seizoen STVV) strandde op de derde plaats.