Weerbericht: zachter weer in aantocht

Weerbericht: zachter weer in aantocht

Deze namiddag verwachten we overwegend droog weer, op enkele (winterse) buitjes na. Het is licht bewolkt met breder wordende opklaringen, enkel in het zuidoosten van het land blijft het grijs. Vanaf het westen neemt de bewolking geleidelijk toe en kan het aan de kust beginnen regenen. Dat meldt het KMI. De maxima liggen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 5 of 6 graden in het centrum. Vanavond trekt de storing van west naar oost over het land. In het centrum kan aanvankelijk wat smeltende sneeuw vallen, ten zuiden van Samber en Maas moeten we rekening houden met een accumulatie van enkele centimeters verse sneeuw. De minima variëren van -2 graden in de Ardennen tot 6 graden aan zee met waarden rond 2 en 4 in het centrum. De zuidwestenwind wordt tijdelijk matig tot vrij krachtig met rukwinden tot 50 of 60 km/uur en ruimt aan de achterzijde van de storing naar het noordwesten.

Maandagochtend is het in het oosten van het land nog zwaarbewolkt en kan er nog winterse neerslag vallen, terwijl we aan de kust reeds droog weer met brede opklaringen verwachten. Gaandeweg word het op de meeste plaatsen droog en licht bewolkt, behalve in de Ardennen, waar de mist of lage bewolking hardnekkig kunnen zijn. De maximumtemperaturen liggen tussen 2 graden in het zuidoosten van het land en rond 8 graden aan zee.

Tijdens de nacht van maandag op dinsdag blijft het overwegend droog met afwisselend wolken en opklaringen. In het zuiden van het land verwachten we meer bewolking en kunnen nevel of mistbanken gevormd worden. We verwachten minima tussen -1 in de Hoge Venen en 6 graden aan de kust.

Dinsdag, na het optrekken van het ochtendgrijs, blijft het droog met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. De meeste opklaringen zijn voor de kust en Vlaanderen. Ten zuiden van Samber en Maas kunnen de wolken hardnekkig zijn. De maxima schommelen tussen 1 graad op de Hoge Venen en 8 graden in het centrum van het land.

Woensdag is het zwaarbewolkt tot betrokken met kans op wat lichte motregen. De maxima schommelen tussen 3 graden op de Hoge Venen en 9 graden aan de kust.

Donderdag is het zwaarbewolkt met lichte regen of motregen. In de namiddag wordt het opnieuw droog vanuit het noordwesten met enkele opklaringen. Maxima tussen 5 en 9 graden.

Vrijdag blijft het droog met opklaringen en wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 3 en 8 graden.

bron: Belga