Weerbericht – Droge periodes, maar ook neerslag mogelijk

Zondagochtend kan in de noordoostelijke helft van het land nog een (winterse) bui vallen. Later wordt het overal droog met soms brede opklaringen, vooral in het westen en het centrum. In de loop van de namiddag neemt vanuit het westen de bewolking opnieuw toe en kan het aan de kust al wat beginnen regenen naar de avond toe. Dat meldt het KMI. De maxima liggen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 6 graden aan zee. In de nacht van zondag op maandag trekt een storing vanaf het noordwesten door ons land. In Laag- en Midden-België valt de neerslag als regen, maar aanvankelijk kan het gaan om smeltende sneeuw. In Hoog-België en vooral dan op de hoogten verwachten we een sneeuwlaag van meerdere centimeter. De minima schommelen van -2 graden in de Hoge Venen tot 5 graden aan de kust.
Maandagochtend is het zwaarbewolkt, met vooral in de zuidoostelijke helft van het land nog regen en op de Ardense hoogten sneeuw. Vanaf het westen wordt het snel droog met steeds bredere opklaringen. Vooral in het noordoosten en het oosten van het land kunnen er toch nog wat regenbuien vallen. De maxima liggen tussen 3 en 6 graden ten zuiden van Samber en Maas, rond 7 graden in het centrum van het land en rond 9 graden aan zee.
Dinsdag wordt het zwaarbewolkt of betrokken, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. ’s Ochtends zijn wel nevel en mist mogelijk, die vooral in de Kempen en de Ardennen kunnen aanvriezen. De maxima liggen tussen 2 graden in Hoog-België en 7 graden aan zee, met waarden rond 5 graden in het centrum.
Woensdag wordt het zwaarbewolkt met kans op wat gedruppel en in de Ardennen wat winterse neerslag. De maxima liggen rond 8 of 9 graden in het centrum van het land. Donderdag wordt het zwaarbewolkt met regen. Het kwik stijgt tot rond 9 graden. Vrijdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt, maar blijft het meestal droog. De maxima liggen in de buurt van 7 graden.

bron: Belga