WB veldrijden Namen – Toch breuk voor Vantornout: hij komt dit jaar vermoedelijk niet meer in actie

WB veldrijden Namen - Toch breuk voor Vantornout: hij komt dit jaar vermoedelijk niet meer in actie

Klaas Vantornout toonde zich zondag, na zijn val in de Wereldbekercross van Namen, iets te voorbarig. De West-Vlaming dacht geen breuken te hebben opgelopen, maar dat is wel het geval, blijkt nu. Vantornout moet acht dagen in het gips door een afgebroken schilfer in de linkerhand. Hij komt dit kalenderjaar wellicht niet meer in actie. Het was zijn team, Marlux-Napoleon Games, dat meer uitleg verschafte. Eerder had Vantornout zelf op Twitter ook al laten weten dat er toch een breuk aan het licht was gekomen.
“Na bezoek aan spoed: 8 dagen gips voor Klaas Vantornout door afgebroken schilfer in linkerhand. Nadien waarschijnlijk naar een brace. Eerstvolgende crossen worden geschrapt. Nog geen enkele duidelijkheid over terugkeer in competitie, wellicht niet meer in competitie in 2017”, liet het team van manager Jurgen Mettepenningen op haar Twitteraccount weten.
Vantornout (35) kwam meteen na de start in Namen zwaar ten val en moest opgeven. Toen zei hij nog: “Ik heb pijn aan mijn pols en elleboog, maar ik vrees niet voor een breuk.” De West-Vlaming is bezig aan zijn laatste cross-seizoen.

bron: Belga