NBA - LeBron James leidt Cleveland met 60e triple double voorbij Utah

door
Belga
Leestijd 1 min.

Cleveland kon zaterdagavond in de NBA opnieuw rekenen op een ijzersterke LeBron James. De vedette van de Cavaliers leidde zijn team in de thuiswedstrijd tegen Utah met de 60e triple double uit zijn carrière naar de zege. LBJ was in de Quicken Loans Arena goed voor 29 punten, 11 rebounds en 10 assists.

Voor vicekampioen Cleveland was het de 22e zege van het seizoen (tegen acht nederlagen). Het topteam uit Ohio moet in de Eastern Conference alleen Boston (25-7) voor zich dulden. De Celtics haalden het zaterdagavond met 93-102 van de Memphis Grizzlies. Kyrie Irving (ex-Cleveland) tekende voor 20 punten, één meer dan ploegmaat Jayson Tatum. Bij de thuisploeg was de Spanjaard Marc Gasol (30 punten, 10 assists) de uitblinker.

Houston zette voor eigen publiek Milwaukee opzij met 115-111. James 'the beard' Harden had met 31 punten het grootste aandeel in de dertiende opeenvolgende zege van de Rockets. Ook Chris Paul (25 punten) was goed bij schot.

Met 24 zeges en slechts vier nederlagen presteert geen enkel NBA-team dit seizoen beter dan Houston, dat in de Western Conference kampioen Golden State (23-6) als eerste achtervolger heeft. De Warriors kwamen zaterdagavond niet in actie.

bron: Belga