Minstens acht doden bij door IS geclaimde zelfmoordaanslag op Pakistaanse kerk

Minstens acht doden bij door IS geclaimde zelfmoordaanslag op Pakistaanse kerk
Minstens acht doden bij door IS geclaimde zelfmoordaanslag op Pakistaanse kerk

Twee zelfmoordterroristen hebben vandaag een kerk in het zuidwesten van Pakistan aangevallen en minstens acht mensen gedood. Tientallen mensen liepen verwondingen op, zeker zes onder hen zijn er erg aan toe, aldus officiële bronnen. De terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) eiste via het aan haar gelinkte persbureau Amaq de aanslag op. De twee daders vielen de kerk in de stad Quetta aan op het ogenblik dat die was volgelopen voor de zondagsdienst. Minstens 400 mensen waren aanwezig in de methodistische kerk in de zwaar beveiligde zone in het centrum van de stad, aldus de politie. De daders slaagden er echter niet in de hoofdbeuk van de kerk binnen te dringen.

Een van hen werd door de veiligheidstroepen aan de ingang doodgeschoten, de tweede ontstak zijn explosievengordel in het gebouw, maar niet in de hoofdbeuk, zei politiecommissaris Moazzam Jah Ansari. “We hebben speciale veiligheidsmaatregelen voor religieuze ontmoetingsplaatsen, in het bijzonder voor kerken. Dat heeft er vandaag voor gezorgd dat we zoveel waardevolle levens hebben gered.”

De spreekbuis van de IS meldde op het internet dat twee aanvallers van de Islamitische Staat de kerk hadden bestormd. De echtheid van het bericht kon nog niet achterhaald worden, maar het werd verspreid via de gebruikelijke IS-kanalen.

Quetta is de hoofdstad van Beloetsjistan, de grootste provincie van Pakistan, die aan Afghanistan en Iran grenst. De voorbije jaren werden er wel vaker aanslagen gepleegd vanuit verschillende politieke hoek door zowel islamistische extremisten als nationalisten.

Bron: Belga