Jupiler Pro League - Charleroi en Racing Genk houden elkaar in evenwicht

Charleroi en Racing Genk hebben hun partij op de negentiende speeldag van de Jupiler Pro League afgesloten op een 1-1 gelijkspel. Na een flauwe eerste helft kwam er na rust meer schwung in de partij, maar geen van beide teams kon het laken naar zich toe trekken. In de stand blijven de Carolo's tweede, op acht punten van leider Club Brugge. Racing Genk staat negende, vier punten verwijderd van nummer zes STVV. De eerste helft op Mambour gaf het verwachte spelbeeld. Racing Genk monopoliseerde de bal en Charleroi plooide terug. Er was veel strijd te zien, maar de kansen bleven zeer schaars. Na de eerste 45 minuten vielen nauwelijks twee kansjes te noteren. Benavente besloot voor de thuisploeg na twintig minuten van dichtbij in het zijnet. En aan de overkant kopte Karelis enkele minuten later naast.

Ook na rust voltrok zich hetzelfde spelbeeld. Genk toonde zich te slordig om doorheen de Henegouwse afweer te wringen en aan de overkant gebeurde het onvermijdelijke. De snelle Rezaei schoof even voorbij het uur de openingstreffer tegen de touwen. Genk bleek eindelijk over dadendrang te beschikken en reageerde meteen. Karelis knikte, op voorzet van Nastic, zijn eerste sinds zijn terugkeer van een zware knieblessure binnen, 1-1. Ook Charleroi liet nu aanvallend meer zien. Rezaei scoorde een kwartier voor tijd zelfs nog een tweede keer, maar zag die treffer afgekeurd worden voor een (lichte) duwfout op Aidoo. Het bleef 1-1, een resultaat waar vooral de Limburgers weinig mee opschieten.

Om 20u00 sluiten Zulte Waregem en Antwerp de negentiende speeldag van de Jupiler Pro League af.