Jupiler Pro League - Antwerp graait driepunter mee bij Zulte Waregem

Antwerp heeft zondag met 1-2 gewonnen bij Zulte Waregem in de slotwedstrijd van de negentiende speeldag in de Jupiler Pro League. Geoffry Hairemans (6.) opende de score vanaf de strafschopstip. Joaquin Ardaiz (30.) zorgde voor de 0-2. In de tweede helft milderde Davy De fauw (66.). Zulte Waregem keek in het eigen Regenboogstadion al vroeg tegen een achterstand aan. Ardaiz ging neer na contact met Heylen in het strafschopgebied. Hairemans faalde niet vanaf de stip: 0-1. Na een snelle counter trapte Ardaiz The Great Old beheerst naar een 0-2 voorsprong. Owusu had meteen daarna de 0-3 aan de voet, maar Essevee-doelman Bossut bracht redding.

Ref Luc Wouters gaf de bezoekers vervolgens een onterechte strafschop na vermeend contact tussen Bossut en Owusu, die net voordien een doelpunt zag afgekeurd worden. De doelman van Zulte Waregem zorgde voor gerechtigheid door de tweede elfmeter van Hairemans te stoppen.

Na de pauze ging Zulte Waregem op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er in de 66e minuut, De fauw trapte het leer voorbij Bolat. Verder kwam de thuisploeg niet, waardoor Essevee achterblijft met een schamele 4 op 33.

In de stand klimt Antwerp met 31 punten over AA Gent (29 ptn) naar de vierde plaats. Zulte Waregem is elfde met 20 punten.

Club Brugge verpletterde eerder op de dag Anderlecht met 5-0 in dé topper van de speeldag. Charleroi en Racing Genk speelden 1-1 gelijk.