EK zwemmen kortebaan – Pieter Timmers heeft dubbel gevoel na zilver

EK zwemmen kortebaan - Pieter Timmers heeft dubbel gevoel na zilver

Pieter Timmers zat zondag met een dubbel gevoel na het behalen van de zilveren medaille op de 100 meter vrije slag op het EK kortebaan in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Hij is tevreden met een nieuwe medaille, “maar het blijft knagen dat het geen eerste gouden medaille is geworden”. “Ik had op voorhand op 46.5 gemikt in de overtuiging dat dit voldoende zou zijn voor goud”, verklaarde Timmers, die aantikte in 46.54 en zijn Belgisch record aanscherpte. “Ik heb ook geen fouten meer gemaakt en dus moet ik mij er bij neerleggen dat ik op dit moment niet sneller kan. Ik ben op mijn waarde geklopt, maar het blijft knagen dat het geen eerste gouden medaille is geworden. Op zich is zilver goed, maar in feite ben ik met niet minder tevreden dan goud.”
“Nog een zilveren medaille om aan mijn collectie toe te voegen”, stelde Timmers op Instagram. “Ik wilde echt goud na mijn zwemsessie gisteren. Maar als je bedenkt dat ik me heb ontfermd over de zieke Jutta (zijn dochtertje, nvdr.), dat ik griep en bronchitis kreeg drie weken voor het EK en dat ik vast zat in het vliegtuig en op de luchthaven twee dagen voor het kampioenschap, dan is dit een ongelooflijke prestatie! Natuurlijk kan ik hiermee niet ontgoocheld zijn.”
“De Italiaan Luca Dotto heeft goed verstoppertje gespeeld”, vulde coach Ronald Gaastra aan. “Ik had nooit kunnen vermoeden dat hij vier tienden sneller zou kunnen zijn dan Pieter. Ik was er echt van overtuigd dat Pieter hier vandaag zijn eerste goud zou veroveren.”

bron: Belga