‘Doodrijder Saar pleegde opnieuw vluchtmisdrijf na ongeval’

De bestuurder die twee jaar geleden in Gits het 15-jarige meisje Saar Gevaert doodreed en vluchtmisdrijf pleegde, heeft opnieuw vluchtmisdrijf gepleegd na een ongeval. Dat hebben de ouders van het meisje gezegd bij de onthulling van een “ghost bike” op de plek van het ongeval, ter nagedachtenis van hun dochter. Dat hebben verschillende media zondagavond bericht. Op 17 december 2015 reed een 33-jarige bestuurder met zijn Range Rover Saar aan die op haar fiets de weg wou oversteken. De chauffeur reed verder en gaf zich uren later bij de politie aan. Hij had te veel gedronken en zijn voertuig was niet ingeschreven, verzekerd of gekeurd.
De politierechter veroordeelde hem tot een voorwaardelijke celstraf van 2,5 jaar en een rijverbod van 43 maanden. Het openbaar ministerie vond de straf te licht en ging in beroep. Dat beroep is vorige maand uitgesproken waarbij de straf werd verzwaard tot 3 jaar en 1 maand voorwaardelijk en een rijverbod van 10 jaar en twee maanden.
Op 10 november pleegde de man opnieuw vluchtmisdrijf na een ongeval. In Ledegem ging hij met de wagen van een vriendin van de weg, ging overkop tegen een paal en belandde in de gracht. Hij sloeg opnieuw op de vlucht en hield zich drie dagen verborgen voor de politie, aldus de ouders. Omdat hij op het moment van het nieuwe ongeval in Ledegem in beroep was tegen de veroordeling voor het dodelijke ongeval met Saar, moest de man zich voorlopig nog niet aan voorwaarden of een rijverbod houden.

bron: Belga