Bijtincident met hond – Online petitie voor hond die twaalf kinderen op speelplaats beet

Het voorbije weekend is een online petitie gestart om de tien maanden oude hond te steunen die vrijdagmiddag twaalf kinderen heeft gebeten op de speelplaats van lagere school De Buiteling in Paal (Beringen). Doel was om 10.000 handtekeningen te verzamelen maar intussen zit de initiatiefnemer al bijna aan het dubbele. Met de online petitie willen de ondertekenaars voorkomen dat de hond Uscko zou worden afgemaakt. Bij het incident liepen negen kinderen lichte kwetsuren op. Drie kinderen met iets ernstigere bijtwonden werden naar het ziekenhuis afgevoerd. De Mechelse herder Uschko was van bij zijn baasje over een muurtje gesprongen en op de speelplaats beland waar kinderen van het eerste en tweede leerjaar speeltijd hadden. De jonge hond viel daar twaalf kinderen aan. Na het incident werd de hond van bij zijn eigenaar naar een hondenasiel overgebracht waar een hondentherapeut onderzoekt of er iets met zijn karakter zou schelen.
De schooldirectie liet zondag weten dat er fysieke maatregelen worden genomen om te voorkomen dat zo’n incident nog eens zou gebeuren. Op de speelplaats worden hoge hekken geplaatst ter hoogte van de plaats waar de hond binnendrong. De eigenaar zelf paste zijn omheining ook aan tot een hoogte van 1,80 meter.
Alle kinderen waren vrijdag na de nodige verzorging al terug thuis. Maandag zorgen de leerkrachten voor de nodige opvang met bijstand van een kinderpsychologe en een psychologisch team van de stad en het OCMW.

bron: Belga